Luchtkanalen

 

Een gezond binnenklimaat is belangrijk voor onze gezondheid, het comfort en de productiviteit van de mensen die zich er bevinden. In de utiliteitsgebouwen zoals, fabrieken, kantoren, scholen en opslagruimtes is de luchtkwaliteit een ontzettend belangrijk item/criterium. Ook in (particuliere) woningen of appartementengebouwen treft men steeds meer ventilatiesystemen aan. Voor een gezond binnenmilieu en als preventie voor brand is het belangrijk om de luchtkanalen tijdig en regelmatig te reinigen.

Wij zijn gespecialiseerd in het inspecteren, (technisch) reinigen en desinfecteren van luchtkanalen. Een inspectie wordt visueel beoordeeld. Het systeem waarmee wij luchtkanalen reinigen is geschikt voor luchtenkanalen van verschillende soorten en maten.

Ons systeem is ook zeer geschikt voor het desinfecteren van luchtkanalen. Hierbij worden de (schadelijke) bacteriën, virussen en schimmels gedood met een desinfectans. Tijdens de reiniging en desinfectie worden op strategische plaatsen inspectieluiken aangebracht, zodat het controleren en inspecteren van de kanalen mogelijk wordt. Wij verzorgen ook rapportages voor en na de reiniging. Zo wordt het eindresultaat voor u als klant inzichtelijk.

Het periodiek reinigen van luchtkanalen is belangrijk om constant een goede luchtkwaliteit te garanderen. De volgende problemen worden hiermee voorkomen:

  • Warmteverlies
  • Condensatie / vocht in kanaal
  • Stof, roet, pollen, bacteriën en schimmels
  • Extra weerstand in kanalen door vervuiling


Onze werkwijze voor het reinigen van de luchtkanalen:

Wij reinigen de luchtkanalen met perslucht door middel van een dieselcompressor.

Voor reiniging:

Na reiniging:

Alvorens inbrengen van het reinigingssysteem in het kanalenstelsel worden eerst alle roosters in het te reinigen kanalenstelsel dichtgemaakt. Hierna wordt onderdruk opgewekt in dit systeem m.b.v. een onderdrukunit, deze is bedoeld om het te verwijderen vuil uit de kanalen op te vangen. Tevens zorgt deze onderdruk ervoor dat er geen vuil kan uittreden op andere plaatsen uit het systeem tijdens het reinigen.

De reinigingsinrichting wordt middels de bestaande openingen in het te reinigen kanaal geplaatst en wordt aangesloten door middel van een persluchtslang op een diesel compressor welke buiten het pand geplaatst wordt.

Door krachtige luchtstralen (circa 8- 10 bar) welke uit de straalmonden van de reinigingsinrichting worden geblazen gebeuren er 2 dingen:

  • De vervuiling in het kanaal wordt losgewoeld en door de onderdruk uit het kanalensysteem afgevoerd.
  • Het straalmondstuk beweegt zich voor in het te reinigen kanaal dankzij de terugslag van de uitkomende perslucht.

Na het reinigen van het kanalenstelsel zullen alle roosters weer worden vrijgemaakt.