Luchtbehandelingskasten

Periodiek reinigen van luchtbehandelingskasten is van groot belang. Toch is in sommige gevallen alleen reinigen helaas niet voldoende. Door weer- en milieu-invloeden gaat de technische conditie van de installatie achteruit. Vervanging is uit operationeel en financieel oogpunt vaak geen optie. Door een aantal maatregelen te treffen, kan de installatie weer in goede conditie worden gebracht.

Reconditioneren

Het reconditioneren van de luchtbehandelingskast kan onder andere bestaan uit:

  • Chemisch technisch reinigen
  • Desinfecteren
  • Aanbrengen van gietcoatingvloeren
  • Ontroesten en coaten van de staalconstructie
  • Verwijderen van oude isolatie en aanbrengen van nieuwe isolatie
  • Reinigen en coaten van de lamellenbatterijen
Reiniging en desinfectering

Onder hoge druk en met chemicaliën reinigen we de kast. Waar nodig demonteren we onderdelen voor optimale reiniging.

Herstel bestaande onderdelen

We optimaliseren bestaande kastonderdelen. We lageren en uitbalanceren onder andere ventilatoren en motoren. Waar nodig brengen we Requaflex isolatiemateriaal aan op de wandpanelen van kasten voor warmte behoud.

Leverantie en montage nieuwe onderdelen

We leveren en vervangen onder andere filters, ventilatoren, motoren, filterframes, verstevigingprofielen, wanden, vloeren, warmtewielen en condensafvoerbakken.

Coating

Om kasten beter bestand te maken tegen corrosie, brengen we coatings aan op vloeren, wanden, constructies, fundaties, verwarmings- en koelbatterijen

 

Onderhoud

Jaarlijkse controle verkleint de kans op vreselijk vervuilde luchtbehandelingskasten! Indien het luchtbehandelingssysteem met regelmaat onderhouden wordt, zal het de leefbaarheid en functionaliteit van het systeem waarborgen. U kunt bij ons een Onderhoudscontract aanvragen. We kunnen u adviseren over de wijze en frequentie waarop het onderhoud uitgevoerd kan worden. Onze adviseur komt vrijblijvend bij u langs om een opname te doen zodat wij u een offerte op maat kunnen aanbieden.
 Na het reinigen van de luchtbehandelingskast ontvangt u van ons een fotorapportage van de uitgevoerde werkzaamheden.

Service

Heeft u een probleem of storing aan de luchtbehandelingskast, dan kunt u contact opnemen met onze serviceafdeling op 010-5211711. Onze specialist zal trachten de oorzaak te achterhalen en u advies op maat te geven.

 

 

 

 

 

 .

 Merkbaar schone lucht!