Reiniging Vetdamp afzuigsysteem

Door bakken of frituren kan er vet ophoping in de vetafzuigkanalen ontstaan. Daarnaast en nog belangrijker is dat vet zeer brandbaar is. Als het in contact komt met een vlam of bij hoge hitte, dan kan er brand ontstaan in de vetkanalen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen die u wilt vermijden. Door uw vetkanalen te laten reinigen voorkomt u problemen en verbetert de brandveiligheid.

Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van uw vetdamp afzuigsysteem. Indien gewenst kunnen wij ook de afzuigmotor, luchtbehandelingskast en afzuigkap voor u reinigen tevens de filters vervangen.

Wij maken gebruik van geavanceerde borstelmachines en speciale reinigingsmiddelen om het vet te verwijderen. Hoe vervuilder de vetkanalen, des te intensiever er gereinigd moeten worden.

De voordelen van reinigen vetkanaal

  • Verhoogt de brandveiligheid.
  • Optimale hygiëne
  • Voldoet aan uw polisvoorwaarden. 
  • Verwijdert stankoverlast
  • Verbetert en/of behoudt de capaciteit van de afzuigsysteem

Bovendien bieden wij een mogelijkheid om na het reinigen een coating aan te brengen in de luchtkanalen. Hierbij wordt er een duurzame, beschermende en onbrandbare coating aangebracht in de vetafzuigkanalen.  De voordelen hiervan zijn dat onderhoud veel minder arbeidsintensief is en het vet kan met minder agressieve reinigingsmiddelen verwijdert worden.

Verzekeraars

Het periodiek reinigen van vetkanalen is wettelijk niet verplicht, maar veel verzekeraars eisen in hun polisvoorwaarden dat er een inspectie en/of reiniging plaatsvindt minimaal één keer per jaar. In de horeca met wok en/of grill kunnen deze eisen hoger liggen. Bijvoorbeeld dat er één keer per kwartaal de vetafzuigkanalen gereinigd moeten worden.

Wij leveren, na het reinigen van de vetkanalen, een certificaat met een fotorapportage waarmee u kunt aantonen bij uw verzekering dat de vetafzuigkanalen volgens de normen gereinigd zijn. 

 Merkbaar schone lucht!